LA CREACIÓ  COM A PROCÉS TERAPÈUTIC I DE DESENVOLUPAMENT DEL POTENCIAL HUMÀ 

Els propers 7 i 8 de juliol les VIII Jornades d’Artteràpia en Educació, Salut i Comunitat es presentaran a Barcelona amb un  programa  que inclou nou comunicacions de treballs d’artteràpia realitzats en diferents àmbits i col·lectius (salut, educació, social i comunitari), a més de quatre tallers experiencials i una taula rodona. Aquesta última estarà formada per Lolita Bosch –escriptora-, Aitziber Urtasun –agent cultural i curadora de museus- i Miquel Izuel –artterapeuta- i tindrà com a tema la creació i els processos creadors des de cadascuna de les seves disciplines.

Contínua llegint
Grefart Artteràpia organitza aquesta trobada, que compta ja amb vuit edicions, amb la finalitat de donar a conèixer l’Artteràpia i el que aquesta disciplina pot oferir als diferents col·lectius de professionals i usuaris del camp de la sanitat, l’educació i el treball social i comunitari.

L’Artteràpia acompanya i sosté a la persona en la recerca i actualització de les seves capacitats creadores, ja que són aquestes les que permeten transformar els seus símptomes i malestars en fonts de desenvolupament personal i d’inclusió creadora en allò  social. En el seu fer l’Artteràpia disposa un abordatge caracteritzat pels intercanvis entre les produccions desenvolupades en mitjans i materials artístics i els processos de comunicació i el vincle que van desenvolupant-se en processos creadors. D’aquesta trobada creadora se’n  deriven beneficis en àrees vitals de la humana experiència com la salut i la salut mental, l’educació, la integració social i comunitària i el desenvolupament del potencial humà.

L’Artteràpia treballa integralment amb la persona, la seva singularitat i tota la seva amplitud, no només amb els seus símptomes i dificultats. Va a la trobada de les seves capacitats creadores, que estan en un més enllà de les dificultats o circumstàncies vitals que de partida aquesta pugui tenir -edat, condició social i econòmica, migració, origen, cultura, etc.-, sentint-se respectada i sostinguda en la cerca, actualització i desenvolupament de les seves potencialitats creadores. Així trobarem com a partir de les dificultats que es  pateixin, ja siguin emocionals, de conducta, d’aprenentatge, situacions de violència i de desestructuració familiar, d’immigració i en la integració social, de dependència a tòxics, a les pantalles, les dificultats en la salut, els processos terminals de l’existència, etc, sempre anem a trobar, en tota circumstància vital, a la persona capaç de viure dignament i creadorament la seva existència.

Miquel Izuel Currià
Comissari  de les Jornades
President de Grefart Artteràpia

 

 

 

 

INSCRIPCIONS:

 

ENTITATS COL·LABORADORES:

 

 

 

 

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar