Urtasun, Aitziber. 

Aitziber Urtasun, nascuda a Bilbao, va estudiar Empreses i Activitats Turístiques a la Universitat de Deusto, a Bilbao, i Història de l’Art a la Universitat Pública del País Basc, a Vitòria- Gazteiz. Va cursar també un Màster d’Art Contemporani a la Universitat de Deusto. La seva carrera professional comença a Bilbao on després de diversos anys com a guia professional independent, comença col·laborant amb el Departament d’Educació del Museu de Belles arts i del Museu Guggenheim Bilbao.

Actualment dirigeix el Departament de Didàctica del Museu Oteiza des de l’any 2003. La seva tasca abasta des del disseny dels programes i activitats educatives, la formació d’educadors i professorat, fins a la col·laboració en el disseny de les exposicions. El seu treball en l’àmbit educatiu representa una intensa aposta per l’art com a eina social ja que els seus projectes tenen com a objectiu descentralitzar l’àmbit d’actuació de la institució per portar l’art a espais perifèrics com a centres penitenciaris, hospitals, associacions culturals o espais públics de carrer.

Paral·lelament, ha realitzat comissariats d’exposicions: al Museu Oteiza, el Musée Guetary de França o La Ciutadella i a diversos centres culturals de Pamplona i Bilbao.

El seu treball al món de l’art es complementa amb una aposta personal per la creació artística des de l’àmbit de la fotografia i la performance. El seu treball artístic té com a objectiu ampliar la seva mirada cap a nous horitzons que li permetin millorar com a educadora artística des de paràmetres transversals i amb una clara aposta pel’experimentació.

http://blogs.noticiasdenavarra.com/estonoesunblog

(+INFO)