Presentació 8  – A càrrec de  Virginia Pérez: Pacients adults diagnosticats amb trastorn mental. National Health Services- Rosedale Court. Departamento de Terapia Ocupacional. Central and North West London NHS Foundation. Regne Unit

ART DE REHABILITACIÓ

Unitat de rehabilitació per a vint-i-dos pacients adults diagnosticats amb diferents trastorns mentals. National Health Services- Rosedale Court. Departament de Teràpia Ocupacional. Central and North West London NHS Foundation. Regne Unit.
Les persones són derivades al centre des de les diferents unitats psiquiàtriques d’aguts del districte després d’haver passat per una crisi o recaiguda. Els diagnòstics són majoritàriament de psicosis. El temps establert de treball per a la rehabilitació amb aquestes persones sol ser dos anys El centre és ric en multiculturalitat, varietat de races, gèneres i edats (compreses entre els 19 i els 65 anys).
El grup d’art i creació és ober i es realitza en una sala comuna de fàcil accés dins de l’hospital per facilitar l’assistència. L’horari és estable i la durada del grup varia. El taller porta en marxa 14 mesos i s’han desenvolupat diversos projectes (ej: Exquisite corps, Cardboard city, I ca do it, Illustrating a poem, Abstraction and elements) alguns han estat proposats per la professional a càrrec i altres vegades s’han generat a través de l’interès del grup d’una forma natural.
S’utilitzen tot tipus de materials i disciplines plàstiques per a la creació (ej> pintura acrílica, tinta, guache, llapis de colors, ceres, pastissos, retoladors, collage, fotocòpies, fotografies, etc.). Els processos de creació són totalment únics i personals així que poden distingir-se els estils de cadascun dels participants.

Pérez Pastor, Virginia. Artterapeuta (Màster integratiu de Artteràpia de la Universitat de Girona) i Llicenciada en Belles arts (Universitat Miguel Hernández). Graduada Superior en Disseny (gravat i tècniques de reproducció). Actualment treballa com a Coordinadora d’Activitats en una unitat hospitalària de rehabilitació per a adults afectats per trastorn mental greu, Servei Nacional de Salut (NHS) a Londres, Anglaterra. La seva prèvia experiència professional com a formadora artística des de 2002 i posterior experiència com arteterapeuta, facilitadora i coordinadora artística en diverses àrees com a Salut mental, refugiats i immigració, violència de gènere o problemes de l’aprenentatge tant amb adults com amb joves i nens a més del seu treball artístic personal possibiliten un procediment de treball obert i dinàmic. virginiaperezpastor@gmail.com