Presentació 4 – A càrrec de Núria Mompín: Infants i adolescents amb malalties greus que requereixen períodes variables d’hospitalització. Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

ARTTERÀPIA EN MEDI HOSPITALARI
La comunicació tracta del meu treball amb Artteràpia realitzat amb Infants i adolescents amb malalties greus que requereixen períodes variables d'hospitalització al Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona (centre privat i concertat).

En ell es fa esment dels motius pels quals és important i necessària aplicació de l’Artteràpia en un context hospitalari infanto-juvenil. S’exposarà el seguiment d’un cas, amb el procés artterapèutic realitzat per una pacient al llarg de tot el seu tractament al hospital, per tal de reflexionar i analitzar sobre els beneficis que l’Artteràpia pot reportar en aquest context.

Mompín Bustos, Nuria. Graduada en Psicologia (UOC, 2015); Màster d’Especialista en Art- teràpia Intermedial i Desenvolupament Humà (ISPA, 2003); Diplomada en Teràpia Ocupacional (UAB, 2001); Postgrau en Expressió, Comunicació i Llenguatges en la pràctica educativa, creació de projectes (UB, 2006); Formació en Treball Corporal Integratiu (AEC, 2007).

 Actualment, i des de fa 7 anys col·labora com Art Terapeuta d’infants i adolescents amb afeccions cròniques que requereixen llargs períodes d’hospitalització al Hospital materno-infantil Sant Joan de Déu de Barcelona, a les Unitats d’onco-hematologia, cardiologia, nefrologia, endocrinologia i neurologia infantil. Docent al Màster Oficial “Atención emocional al niño hospitalizado según el modelo Child Life” impartit per la Universitat de Barcelona (UB).

Experiència anterior en els àmbits de gent gran, pacients adults amb patologia mental,  menors i adolescents en risc d’exclusió social, i  infants i joves amb algun tipus de discapacitat.  Membre professional sòcia de Grefart.