Durant la tarda del divendres 7 de juliol, de 16.00 a 19.00h,  es pot participar en els  tallers d’Artteràpia  que tindran lloc simultàniament en  diferents sales del centre cívic.

Per a poder escollir i apuntar- se  a un dels quatre tallers cal  prèviament haver fet efectiva la inscripció a les Jornades d’Artteràpia.

A continuació podeu llegir sobre el contingut de cada taller  i l’artterapeuta  que l’organitza.

TALLER ‘De la A a la Z’ a càrrec de Isabel Carpio
L’abecedari com a proposta d’experiència, una trobada amb les lletres, les paraules, les frases i també amb els signes de puntuació: la coma, el punt, els punts suspensius, el punt i aparti. Serà un joc amb la interrogació, l’admiració i què dir dels parèntesis i les cometes. La negació serà un pretext per generar una il·lusió possible i en el trascurso del relat a veure on ens suggereix anar. Els temps es posaran en moviment, un passat que prendrà el present i de la mà del futur es presentarà de nou en el fer del taller.
Així us proposo un espai vivencial, una trobada amb els materials i amb els participants. Un lloc d’exploració per trobar allò que busquem i també el que apareix de sobte, sense esperar-ho.
De vegades ensopeguem i donant un ensopec es permet un altre ritme, un altre caminar, un altre fer. Com calçar-nos i permetre’ns el passeig escoltant el so del bosc, xiuletades interrompudes que apareixen enmig de la ciutat. O buscar en el mar per endinsar-nos en 20.000 llegües de viatge submarí.
L’objectiu és possibilitar un fer junts on acollir les emocions que apareguin en el trascurso del taller, per crear una experiència amb aromes conegudes i alhora una mica diferents.

Isabel Carpio Juan. Artterapeuta, Llicenciada en Psicologia UB. COPC. 12777 Màster Integratiu en Artterapia FUdG. Postgrau en Llenguatges creatius i comunicació UB. Formació en Especialització de Supervisió en Artterapia UdG. Coordinadora i professora del Diploma de Postgrau en Artterapia i del Master integratiu en Artterapia FUdG. Atenció Arteterapeutica amb joves en centre residencial d’educació intensiva DGAIA i amb persones amb discapacitat psíquica en servei de teràpia ocupacional Asproseat. Tallers preventius en salut per a alumnes d’AIXÒ. Atenció a dones i fills en violència de gènere. Col·laboradora de C.fronts. Membre de la junta de la FEAPA. Vicepresidenta i sòcia fundadora de Grefart. isabelcarpiojuan@gmail.com

 


 

TALLER ‘Visita al museu – Entrada inversa’ a càrrec de Cristina Geremias

El Museu presenta el treball d’un col·lectiu d’artistes excepcionals, les obres de les quals s’exposen juntes per primera vegada al nostre territori. Es proposa un recorregut inusual a través d’algunes propostes gràfiques que aquestes artistes van realitzar durant un període de temps molt curt. Els va tocar viure un transit històric crític, pertorbador i molt impactant. Potser és per això, que en l’actualitat contemplar aquestes obres amb una nova perspectiva, atemporal, aconsegueixen fer-nos viure una experiència que no deixa indiferent a ningú. La visita convida a deixar-nos sorprendre per la curta distància que ens marca aquest treball humà.

CristinaGeremias Llinàs,  Nascuda a Lloret de Mar i amb domicili a Blanes (Girona). Artterapeuta (membre professional de Grefart) i Artista Plàstica. Diploma de Postgrau i Màster Integratiu en Artteràpia UdG/Grefart. Experiència amb gent gran, adolescents, persones amb discapacitat intel·lectual i dones amb dificultats socials. Llicenciada en Belles Arts per Univertsitat de Barcelona. Docent Departament d’Ensenyament de Visual i Plàstica/Dibuix a ESO/Batxillerat. cgerelli@gmail.com

 


 

TALLER ‘No acció en acció’ – a càrrec d’Ana Rosa Sánchez i José Juan F. Bocanegra
Aquest taller experiencial té com a intenció explorar el fer artístic emmarcat en la Artteràpia. Un lloc per explorar i trobar-se amb l’acció artística autèntica de cadascun, de cadascuna. Un temps per trobar-nos amb la no acció i posar-la en moviment. Per això ens trobarem amb el ritme, el contacte i l’espai en relació als nostres cossos, capaços, creadors.
Un lloc on poder ser, sorgint en cada acció i en cada inacció, jugant a ser part d’allò paradoxal, heterogeni i performatiu. El taller caminarà per temps per a l’arribada i la relació amb l’espai, per estar en el cos i per relacionar-nos amb els materials.

Ana Rosa Sánchez Artterapeuta. Llicenciada en Belles Arts. Performer. Membre professional de GREFART. Responsable del programa d’Artteràpia en Centres d’Atenció a la Discapacitat del Govern de Navarra.

 

 

José Juan F. Bocanegra Artterapeuta. Llicenciat en Belles Arts. Performer. Membre professional de GREFART. Terapeuta de nens i nenes amb paràlisi cerebral. Col·laborador de la Fundació Bertín Osborne. Responsable del programa d’Artteràpia de la Llar Doña Orione amb persones amb discapacitat.

 

 


 

TALLER ‘La casa que tremola’ – a càrrec d’Agnès Capell

Taller vivencial es el que us convido a una experiència corporal y plàstica en grup.

Una invitació a habitar el moviment i la presència que es va creant en el propi fer. Un fer per a poder transitar la verticalitat del cos. Sempre des d’algun lloc, des d’algun centre. Cap avall, cap amunt, a mig camí de, caient, alçant(me), recollint(te), recolzant(-nos)… com si caminéssim per una casa, amb els seus pisos, les seves habitacions, les seves escales, finestres i portes… Una casa que tremola, que s’apuntala i que es somia. Para què? Per  a acollir la casa primitiva, per a restaurar la primitiva casa, i per a poder seguir somiant-la.

capellAgnès  Capell Artterapeuta; Llicenciada en Belles Arts; 1997. Formació en Artteràpia per l’AEC i reconeguda per l’INECAT (París); 2004. Curs d’Especialització en Supervisió i Professionalització en Artteràpia (II), FUdG 2008. Membre professional de Grefart (Associació Professional d’Artterapeutes); 2008. Màster en Artteràpia per la UVIC; 2010. Membre professional d’Altrat; 2012. Experiència professional al llarg de 7 anys amb diversos col·lectius. Experiència com a docent en els cursos d’estiu d’Artteràpia de la FUdG, 2008-2010. Docent en el Postgrau i el Màster en Artteràpia, FUdG, 2009-2016. Àrea geogràfica: Osona, La Garrotxa, Girona, Vallès. agnestres@gmail.com

 

 

TORNAR AL PROGRAMA