L’Atziber Urtasun, la Lolita Bosch i el Miquel Izuel, confomaran la taula rodona ‘Els procesos creadors’, amb l’artterapeuta Alícia Expósito de moderadora.

‘Des de les capacitats creadores i de la seriosa activitat de jugar, ens posem en situació de poder relacionar, treballar i incorporar constantment allò que es mou en el nostre interior (les emocions, els desitjos, els temors, les preferències, els rebutjos, etc.) a la realitat externa i viceversa. Aquest treball d’anada i tornada des d’un mateix, produint un vincle creador amb l’altre, ajuda a generar un desenvolupament integrador del que és emocional i de les potencialitats de les que cadascú és portador. En entorns o en situacions vitals conflictives, on la persona no aconsegueix trobar allò amb què identificar-se, on la recerca d’un mateix pot sonar tan llunyana, l’existència d’un espai de descoberta personal a través de processos creadors que proposa l’experiència amb diferents llenguatges artístics, és una eina i un recurs molt valuós”. 

Miquel Izuel

 

Participen a la taula rodona:

Lolita Bosch

Barcelona, 1970. Sóc novel·lista, faig investigació i premsa. Des de l’any 2007 dirigeixo el Col·lectiu FU des d’on coordino seminaris de pensament i creació literàries que utilitzo per a construir aplicacions pràctiques en la construcció de pau i projectes de voluntariat contra la guerra i les diferents violències, especialment a través de l’art, el periodisme i les humanitats.

He publicat cap a 80 llibres, a diversos països del món, de literatura infantil i juvenil, novel·la, assaig, antologia, periodisme i investigació. He participat en moltíssims trobades, fires literàries, jornades, xerrades i congressos. Dono xerrades en universitats i centres de molts llocs del món. Sobretot a Europa, Amèrica Llatina i els Estats Units. He viscut a Barcelona, Albons (Girona), als Estats Units, a l’Índia, un any a Oaxaca i nou al Distrito Federal, Mèxic: país que des de fa molts anys considero casa meva.

 


Miquel Izuel

Interessat en la formació professional d’artterapeutes des del 1999 i  en el desenvolupament de seminaris sobre el subjecte, l’acte i el procés creador i sobre autors en psicoanàlisi. Atenció artterapèutica i  psicoanalítica amb  joves, adults i parelles. Experiència dilatada en supervisió clínica, supervisió d’equips professionals i supervisió institucional. Coordinador de projectes comunitaris de intervenció en artterapia. Les arts que practico són escultura i escriptura.

Artterapeuta. Psicoanalista. Llicenciado en Psicología per la UB. COPC 4398. EuroPsy Specialist in Psychotherapy (EFPA). Director i professor del Master Integratiu en Artteràpia yidel Diploma de Postgrau en Artteràpia per la UdG. Vicepresident de C.FRONTS (Clínica en les Fronteres. Associació per a l’atenció de la Salut). President de la FEAPA (Federación Española de Asociaciones Profesionales de Arteterapia). President de Grefart Artteràpia. miquelizuelcurria@gmail.com        www.miquelizuel.es


Urtasun, Aitziber. 

Aitziber Urtasun, nascuda a Bilbao, va estudiar Empreses i Activitats Turístiques a la Universitat de Deusto, a Bilbao, i Història de l’Art a la Universitat Pública del País Basc, a Vitòria- Gazteiz. Va cursar també un Màster d’Art Contemporani a la Universitat de Deusto. La seva carrera professional comença a Bilbao on després de diversos anys com a guia professional independent, comença col·laborant amb el Departament d’Educació del Museu de Belles arts i del Museu Guggenheim Bilbao.

Actualment dirigeix el Departament de Didàctica del Museu Oteiza des de l’any 2003. La seva tasca abasta des del disseny dels programes i activitats educatives, la formació d’educadors i professorat, fins a la col·laboració en el disseny de les exposicions. El seu treball en l’àmbit educatiu representa una intensa aposta per l’art com a eina social ja que els seus projectes tenen com a objectiu descentralitzar l’àmbit d’actuació de la institució per portar l’art a espais perifèrics com a centres penitenciaris, hospitals, associacions culturals o espais públics de carrer.

Paral·lelament, ha realitzat comissariats d’exposicions: al Museu Oteiza, el Musée Guetary de França o La Ciutadella i a diversos centres culturals de Pamplona i Bilbao.

El seu treball al món de l’art es complementa amb una aposta personal per la creació artística des de l’àmbit de la fotografia i la performance. El seu treball artístic té com a objectiu ampliar la seva mirada cap a nous horitzons que li permetin millorar com a educadora artística des de paràmetres transversals i amb una clara aposta pel’experimentació.

http://blogs.noticiasdenavarra.com/estonoesunblog

 


 

Modera la taula rodona:

Alicia Expósito

Arteterapeuta. Licenciada en Coreografía y Técnicas de Interpretación de la Danza (Instituto del Teatro de Barcelona). Master Integrativo en Arteterapia de la Universidad de Girona. Cursos de Especialización en la Supervisión de Arteterapia de la Universidad de Girona. Formación en Arteterapia por la AEC (i el INECAT París). Coordinadora, docente y tutora del Diploma de Postgrado en Arteterapia y del Master Integrativo en Arteterapia de la Universidad de Girona. Supervisora de la práctica profesional. Práctica privada individual y pequeño grupo en Olot y Girona. Experiencia profesional con adultos, tercera edad, niños, salud mental e integración social. Presidenta de ALTRART (Associació d’Artteràpia Olot) y vicepresidenta de GREFART (Asociación profesional de arteterapeutas). aleceya@gmail.com

 

Guardar

Guardar

Guardar